Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:
Vedvarende energi til din virksomhed
Grøn fornuft
Energipriserne stiger, og det vil kun blive værre. Den gode nyhed er, at du kan spare mange penge ved at investere i vedvarende energi til din bolig. Bedre Bad leverer hele paletten – fra forskellige former for solenergi til løsninger, hvor varmen hentes i jorden eller udvindes af luften. Læs mere om de tre energiformer herunder.
Luft- eller jordvarme?
Spar 50 % på varmeregningen
Der er mange penge at spare – og et bedre indeklima i vente – hvis du skifter til en varmepumpe.
Jordvarme – fladt eller dybt?
Et jordvarmeanlæg består af et nedgravet rørsystem og en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på jordens varme og pumpens kølevæske til at udvinde energi. 300 m2 grund er nok, og bor du på en meget lille grund, kan jordvarmen hentes fra en lodret boring. Som tommelfingerregel kan varmeudgifterne halveres ved at skifte fra oliefyr til jordvarme – og med den rigtige finansiering skaber du ligefrem overskud på balancen mellem investering og energibesparelse.
Fra luft– til både vand og varme
Varmepumper kan også hente energien fra luftens temperatur. Så slipper du for nedgravning af slanger, men får til gengæld også en anelse ringere effektivitet. En anden mulighed er luft-til-luft varmepumper, som er et grønt og fornuftigt alternativ til elvarme (for eksempel i sommerhuset). Få CO2-præmiering og spar ca. 9.000 kr. det første år! Kontakt os i dag, og få udregnet din besparelse.
Solvarme
Spar 70 % på det varme vand
Solen er det naturlige sted at hente varmen. En eller flere solfangere forbindes med husets varmtvandsbeholder, helst på et skrånende, sydvendt tag. Det udnytter solens energi effektivt – også på dage, som ikke føles specielt varme. På årsplan kan solvarme dække op til 70 % af den energi, du og din familie bruger til opvarmning af brugsvand. Samtidig skåner du atmosfæren for rigtig meget CO2 om året – et 5,1 m2 panel 870 kg CO2-besparelse om året, mens et 7 m2 panel giver omkring 1,5 ton. Jo større anlæg, jo mere grøn samvittighed! Det er grøn fornuft at investere i solvarme, men etableringen er ekstra fordelagtig, hvis du samtidig skal have skiftet en ældre kedel ud.
Spørg din lokale energivejleder – han finder den løsning, der passer bedst til din situation.
Spar ca. 3.000 kr. på varme regningen – og få samtidig grøn samvittighed. Med et 7 m2 solvarmepanel kan du over 25 år spare miljøet for 35 tons CO2! Kontakt os i dag, og få udregnet din besparelse.
Solceller 100% gratis elektricitet
Prisen på el stiger 3-7 % om året, men fra et solcelleanlæg er strømmen gratis, bortset fra etableringsudgiften og et minimum af vedligehold. Solcellepanelerne omdanner solenergi til 230 V vekselstrøm – og mange danskere har fået øjnene op for solceller, ikke mindst på grund af nettomålerordningen, som gør det muligt at udnytte energien 100 %: Om sommeren, når dit anlæg producerer mere strøm, end du bruger, låner du overskuddet til energiselskabet. Overskuddet kan trækkes gratis tilbage fra elnettet om vinteren, når du har brug for ekstra strøm. Det betyder, at du får fuld økonomisk fordel af hver eneste produceret kWh! Kontakt os i dag, og få udregnet din besparelse.
Ofte stillede spørgsmål – solceller
Er solceller fornuftigt i Danmark?
- Selvom det danske vejr ikke er kendt for at være solrigt, så skinner solen i Danmark alligevel ca. 1800 timer om året, som effektivt giver dig strøm. Og med udviklingen indenfor solceller kan de moderne solceller nu udnytte solens energi, på selv de korte og overskyede dage.
- Har du en lille drøm om at være mere selvforsynende og spare på strømmen, så kontakt os på tlf. 32 50 56 00 for en vejledende samtale om dine muligheder for at få solceller.
Hvordan og hvor længe holder solceller?
- Med solceller kan du begynde at forsyne din bolig med gratis strøm og el fra solen. I solcellerne findes der elektroner. Disse elektroner vil bevæge sig når de rammes af sollys, fra toppen af solcellen til bunden af solcellen efter de er varmet op, hvor de vil afgive varmen. Sådan vil systemet køre så længe der er sol og bevægelsen af elektronerne op og ned vil genere strømmen til din bolig. Solceller har en forventet levetid på 40-50 år, så elektronerne vil flyve rundt i solcellen i rigtig mange timer og vil langsomt men sikkert betale sig selv af i strøm.
Behøver jeg batteri til solcellerne?
- Der findes muligheden for at få et ”stand alone”-anlæg, som trender meget lige for tiden ift. at kunne bo ”off-grid” uden at være forbundet til elnettet, men det er typisk en løsning for campingvogne eller andre former for mobile hjem, da man her kan lagre energien og bruge strømmen senere, uden at være afhængig af at være koblet til elnettet.
- Ved en normal bolig kan man få batterier, som her er tilkoblet elnettet (hybridanlæg). Det er smart, da man kan bruge strømmen som solcellerne generer senere på dagen/natten, når solcellerne producerer mindre til ingen strøm. Som solcelleanlægget koster det mere at få det installeret med, men betaler sig af på samme hvis, da du vil kunne bruge 100% af den strøm som dine solceller generer. For uden batteriet vil overskydende strøm fra solcellerne sendes til det offentlige elnet.
Bliv helt energitjekket
Med den rigtige vejledning er der penge i vedvarende energi – men hvor meget kan du spare? Vi hjælper dig med at blive energitjekket. Med ny og innovativ teknologi er der mange muligheder for grønne løsninger i boligen. Ofte kan en energirigtig løsning finansiere andre forbedringer af boligen.