Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Varmepumpe-specialister i Fjerritslev og omegn

Interessen for varmepumper stiger og stiger – og det gælder både i Danmark og det øvrige Europa. Der kan være rigtig mange penge at spare, når man udskifter sin nuværende varmeløsning til en moderne varmepumpe. Men dette er ikke den eneste fordel; du kan nemlig også nyde et bedre indeklima og samtidigt have god samvittighed med dit klimaaftryk.

Teknologien der bruges til varmepumper, er blevet væsentligt optimeret de seneste år, og derfor er moderne anlæg yderst energieffektive.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe kan på mange punkter ligestilles med et køleskab, men hvor der i stedet føres energi ind i boligen.

I en varmepumpe sidder der en fordamper, som optager energi fra jorden, udeluften og udsugningsluften. Energien herfra får et kølemiddel til at koge og fordampe. Når dampen sammenpresses i varmepumpens kompressor, så hæves trykket og temperaturen stiger. Kølemidlet afgiver al sin varme i en kondensator, hvor kølemidlet bliver til væske som løber gennem termoventilen og tilbage til fordamperen, hvor hele processen begynder forfra.

Kondensatoren sørger altså for at fragte varmen til boligens varmefordelingssystem, som både kan være i form af vandbåren gulvvarme eller luftvarme, der blæser varm luft ind i huset.

Opnå bedre indeklima og besparelser

Overvejer du skiftet til en ny varmepumpe? Der kan være mange penge og spare og du mærke en positiv ændring i dit indeklima. En varmepumpe er derfor både en god investering for pengepungen og for boligens indeklima – en ægte win-win situation som vi kalder det.

Luft til luft, luft til vand og jordvarme

Der findes forskellige slags varmepumper, som du kan vælge i mellem. Nedenfor kan du se varmepumpe-typerne:

  • Luft til luft-varmepumpe
  • Luft til vand-varmepumpe
  • Jordvarme-pumpe
  • Grundvandsvarmepumpe

De særligt populære løsninger er luft til luft-varmepumpe og luft til vand-varmepumpe.

Hvilken type varmepumpe bør du vælge?

Der findes forskellige slags varmepumpeløsninger – hvilken model, du skal vælge, afhænger af din boliggrunds beliggenhed og din boliggrunds størrelse.

Hvad er forskellen på varmeveksler og varmepumpe?

Der er faktisk ingen forskel på varmeveksler og varmepumpe. Det er to ord for præcist det samme. Både varmepumpen og varmeveksleren virker ved at sætte væske eller luft under tryk og trække energien ud af luften/væsken.

Luft til luft-varmepumpe

Ved en luft til luft-varmepumpeløsning produceres varme ved at komprimere udeluften. Energien herfra anvendes til at opvarme frisk luft, som herefter blæses direkte ind i din bolig. Denne varmepumpe-typer er et grønt og fornuftigt alternativ til elvarme. Luft til luft-varmepumpen er den billigste varmeløsning du kan finde på markedet.

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe trækker luftens ophobede energi ud, hvorefter energien ”lægges” i vandet i boligens varmtvandsbeholder. Kort sagt omdanner den kold udeluft, til lun indeluft, og varmt vand.

Luftvarme er den varmeløsning som er nemmest at installere, idet der ikke er brug for hverken boring eller udlægning af slanger. Luft til vand-varmepumpen kan producere energi til din bolig selv i frostvejr, og er den mest populære varmeløsning i Danmark.

Jordvarmepumpe

Ved brug af en jordvarme-pumpe hentes varmen i 300 meter jordslanger. Herefter “afleveres” varmen primært til radiatorer inde i boligen. Det betyder at du skal have gravet en stor del af din grund op ved nedlægningen og det kræver desuden også en større grund. Fordelen er så at du, når jord-pumpen først er etableret, har adgang til den jordvarme du har samlet, året rundt.

En anden fordel er selvfølgelig at jordvarmepumpen er en meget miljøvenlig og samtidig vedvarende energikilde. Prisen du bruger på strøm til drift, bliver hurtigt opvejet af den varme man får retur.

Grundvandsvarmepumpe

En grundvandsvarmepumpe udnyttes energien i grundvandet. Pumpen pumper grundvandet op fra en grundvandsboring til en varmeveksler, hvori energien indvindes. Gennem en anden boring sendes vandet tilbage. Også ved denne metode kan energien indvindes året rundt.

Vi hjælper dig med det rette valg

Er du i tvivl om hvilken varmepumpetype, du skal vælge til din bolig? Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive dig ud fra vores mangeårige erfaring. Ring til vores energiekspert Thomas på mobil: 30 76 30 81 eller send en mail til: ta@agesenvvs.dk

Vi hjælper kunder i områderne Fjerritslev og omegn – herunder også Ranum, Løgstør, Brovst, Frøstrup, Vesløs, Aalborg, Aalborg SØ, Aalborg Øst og Svenstrup J.

Få udregnet din besparelse ved skift til varmepumpe

Når du investerer i vedvarende energi, så er der en række tilskud og ordninger, som du kan gøre brug af. Det er vigtigt at huske, at søge disse ting inden projektet startes og vi er naturligvis klar til at hjælpe dig. Sammen skaber vi de største besparelser for dig.

Når det kommer til Energitilskud, CO2-præmiering og håndværkerfradrag, så sker der ofte justeringer i ændringerne. Hør mere herom ved at kontakte din lokale varmepumpe installatør i Fjerritslev. Vi hjælper med at udregne den samlede pris på varmepumpen fratrukket alle gældende energitilskud og økonomiske fordele ved vedvarende energi. Kontakt os allerede i dag og få hjælp til de rigtige ansøgninger.

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Book en VVS'er online
close-primary

Book en håndværker

Udfyld formularen nedenfor: