Varmeveksler

Er en varmeveklser og en varmepumpe det samme?

En varmeveksler og en varmepumpe er forskellige udtryk for det samme. En varmeveksler trækker energi ud af luft eller vand ved at sætte luften/vandet under højt tryk. Når energien er trukket ud, bruges den til at opvarme. En varmeveksler kan bruges til opvarming af bl.a. følgende:

  • Værksted
  • Lagerbygning
  • Kontor
  • Helårsbolig
  • Sommerhus, kolonihavehus og fritidshus

Hvilken type varmeveksler?

Der findes forskellige typer af varmevekslere. Det afgørende for valget af varmeveksler er grundens størrelse og beliggenhed.

Her kan du se en liste over de forskellige varmeveksler-typer:

  • Luft til luft-varmeveksler
  • Luft til vand-varmeveksler
  • Jordvarme-veksler
  • Grundvandsvarmeveksler

Nedenfor er en beskrivelse af hver type varmeveksler.

Luft til luft-varmeveksler

Ved denne løsning, luft til luft-varmeveksler, produceres energien ved at sætte udeluften under højt tryk. Energien bruges derefter til opvarmning indendøre. Læs mere om hvordan og hvor en luft til luft varmepumpe kan bruges. Se mere her

Luft til vand-varmeveksler

Med en luft til vand-varmeveksler trækkes luftens energi ud og "lagres" i en varmtvandsbeholder. Denne varmeløsning er let at installere og kræver ikke boring eller udlægning af rør og slanger. Med denne løsning undgår du derfor besværet med kompliceret installationer osv.

Jordvarme-veksler

Til forskel fra luft til vand-varmeveksleren skal der ved brug af jordvarme-veksler nedgraves jordslanger i 300 meters dybde. Varmen hentes fra disse jordslanger og "afleveres" som varme i primært radiatorer.

Grundvandsvarmeveksler

Energien, som er i grundvandet, udnyttes med en grundvandsvarmeveksler. Grundvandet pumpes op fra en grundvandsboring og herefter indvindes energien. Gennem en anden boring sendes vandet tilbage til grundvandet.

Andre varmesystemer

Vi tilbyder installation og løbende servicering af ovenstående typer varmevekslere. Derudover tilbyder vi også installation og service af følgende varmesystemer:

Vi hjælper dig med at vælge den rigtige løsning for dig

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige typer af varmevekslere og svært at afgøre hvilken type, man bør vælge. Vi har mange års viden og erfaring og kan guide dig.

Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud - vi glæder os til at høre fra dig!

Vi installerer og servicerer enhver form for varmeveksler i hele Storkøbenhavn, herunder Amager, Dragør, Kastrup, Tårnby, København, Hvidovre, Rødovre, Brøndby og Herlev.